Warning: The magic method MchGdbcBasePublicPlugin::__wakeup() must have public visibility in /customers/a/2/d/gottnebygden.se/httpd.www/wp-content/plugins/goodbye-captcha/includes/plugin/MchGdbcBasePublicPlugin.php on line 44 Skolan invigd med trumpeter och nyckelpigor – Gottnebygden

Skolan invigd med trumpeter och nyckelpigor

Tisdagen den 10 augusti invigdes Gottne Byskola under festliga former. Kalaset började med presentation av den nya personalen för föräldrar och lärare nere vid Gottnebadet, därefter bjöds på korv varpå man i samlad tropp med flaggor i händer tågade upp till skolan. Som skolavslutning fast tvärtom!

Viftande flaggor
Med viftande flaggor mot skolan

Väl på skolgården möttes barnen med flera av musik av familjen Eriksson. Fler bybor hade slutit upp trots det lätta men ihållande duggregnet. Nestor Hans Hedberg höll invigningstalet där han började med att berömma de eldsjälar som ända sedan nedläggningshotet av Gottneskolan 1998, oförtrutet kämpat vidare för att bevara skolan i byn. Vidare presenterade Hasse personalen och gav dem varsin skolnyckel att hänga om halsen. Därpå följde trumpetfanfar av Jonas Öberg och Henrik Kristoffersson och alla blivande elever hade fått varsin sax för att klippa det blågula banden som var knutet runt hela skolbyggnaden.

Nu var det dags för saft, kaffe och tårta. Och vilka tårtor sen, nyckelpigor i jätteformat! Sen fick alla som ville titta in på nedervåningen i skolan där ett klassrum färdigställts, nymålat och med nya fräscha möbler. Man jobbar även med att bygga handikappanpassade toaletter, ett arbete man beräknar vara klart till skolstarten den 23 augusti. En mycket lyckad kväll fylld av framtidstro både för barn och vuxna!

Tårtor
Sommarens snyggaste tårtor